Segít e a koronavirus hatásait legyőzni az egészségügyi oxigén használata?

Oxigénpalack - Oxigén koncentrátor > Hírek > Hírek > Segít e a koronavirus hatásait legyőzni az egészségügyi oxigén használata?

oxigén terápia

Az egészségügyi oxigén fontos szerepet játszik a COVID-19 (koronavírus) kezelésében, különösen azoknál a betegeknél, akik súlyosabb tüneteket mutatnak, és oxigénhiányos állapotba kerülnek. Az oxigénterápia segíthet növelni az oxigén szintjét a véráramban, aminek előnyei lehetnek a légzési nehézségek enyhítése és az általános oxigénellátás javítása.

Az oxigénterápia azonban nem egyetlen kezelési forma, és más intézkedések, például az antivirális gyógyszerek, gyulladáscsökkentők és egyéb támogató kezelések is részei lehetnek a COVID-19 kezelési protokolljának. Fontos az orvossal való konzultáció és az egyéni kezelési terv kidolgozása az egyes betegek szükségleteinek megfelelően.

Emlékeztetni kell arra is, hogy az egészségügyi oxigén javasolt orvosi felügyelet mellett alkalmazni. Az utóbbi években megjelentek a házi használatú oxigén koncentrátorok amelyek enyhébb lefolyású légzőszervi és egyéb betegségek kezelésének kiváló kiegészítői lehetnek,