Az oxigén terápia előnyei és veszélyei

Oxigénpalack - Oxigén koncentrátor > Hírek > Hírek > Érdekességek > Az oxigén terápia előnyei és veszélyei


Az oxigén terápia az egyik legelterjedtebb és legfontosabb terápiás kezelés a modern orvostudományban. Az oxigén a légzési folyamatunk alapvető eleme, és az oxigén hiánya súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Az oxigén terápia segítségével szervezetünk számára biztosítható az elegendő oxigénmennyiség, amely létfontosságú az életünk számára. Azonban az oxigén terápia használatának előnyei és veszélyei is vannak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az oxigén terápia előnyeit és veszélyeit.

Az oxigén terápia előnyei:

 1. Segíti a sebgyógyulást: Az oxigén terápia segíti a sebgyógyulást a szervezetben. A megfelelő mennyiségű oxigén biztosítása felgyorsítja a sejtek regenerációját és a sebek gyógyulását.
 2. Csökkenti a légzési nehézségeket: Az oxigén terápia segítségével a légzési nehézségek, mint például a nehézlégzés, köhögés és mellkasi fájdalom csökkenthetők. Az oxigén terápia javítja az oxigénellátást a szervezetben, ami segíti a légzési nehézségek enyhítését.
 3. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát: Az oxigén terápia javítja a vér oxigénszintjét, ami segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az elegendő oxigén biztosítása javítja a vérkeringést és csökkenti a vérnyomást.
 4. Segíti az agy és az idegrendszer működését: Az oxigén terápia biztosítja az agy és az idegrendszer megfelelő oxigénellátását, ami segít javítani a memóriát, a koncentrációt és a szellemi teljesítményt.

Az oxigén terápia veszélyei.

 1. Légzési nehézségek: Az oxigén terápia hosszabb ideig történő használata során a betegek függőséget alakíthatnak ki, akárcsak bármely napi jelleggel ismétlődő tevékenység során.
 2. Magas koncentrációban (99+%)  órán át folyamatosan belélegzett oxigén tüdő szövet károsodást okozhat.

Ennek az utolsó tételnek a veszélye azonban nem vonatkozik az oxigén koncentrátor használóira, hiszen ezek a gépek 90% !! oxigént állítanak elő PSA technológiával, a szervezetünknek kiegészítő  támogatást adó oxigén palackjaink pedig legfeljebb 5-10 percnyi folyamatos használatra alkalmasak.
Szólj hozzá !

One thought on “Az oxigén terápia előnyei és veszélyei

 1. BariLajos

  Üdv mindenkinek!
  Nekem házi oxigén palackom van.Edelényben írták fel.ott nem igazán irtak napi szintű oxigén használatot .ez idáig 4 orvossal beszéltem az 1 azt javasolja hogy napi 15 órát használjam.a többi pedig akkor használjam ha 90 alá megy az oxigén szintem.kérdezem aki tud segíteni és javaslatokat kérek és orvosi tanácsot .köszönöm a figyelmet üdv! 200 bár a készülék!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük